În vacanța de vară: studenți participanți la școli de informatică

Continuăm să relatăm o parte dintre evenimentele la care au participat, pe parcursul vacanței de vară, câțiva dintre studenții FII – a se (re)vedea și articolul anterior În vacanța de vară: de la premii la alpinism.

Astfel, așa cum am anunțat, în perioada 29 august—3 septembrie a avut loc la Macea (lângă Arad) ediția 2011 a Școlii de vară „Informatica la Castel”, eveniment dedicat cu precădere tehnologiilor open source și sistemului de operare Linux. Au participat masterandul Alecsandru Grigoriu și studentul Victor Porof, alături de Dragoș Acostăchioaie (colaborator al facultății) și Sabin Buraga.

Pe parcursul programului școlii, au fost susținute – printre altele – următoarele prezentări:

Nu în ultimul rând, menționăm prezentările De la e-mail la Social Web și Îmbunătățirea securității sistemelor Linux cu ajutorul grsecurity, avându-l ca autor pe Dragoș Acostăchioaie.

Alte informații sunt disponibile pe blog-ul dedicat Școlii de vară „Informatica la Castel”.

De asemenea, se cuvin amintite participările studenților noștri la Școala de vară Eurolan 2011 (28 august—4 septembrie, Cluj-Napoca) dedicată prelucrării limbajului natural și la RoCHI 2011 (8—9 septembrie, București) – conferința națională vizând interacțiunea om-calculator.

3 răspunsuri to “În vacanța de vară: studenți participanți la școli de informatică”

  1. Sabin Buraga Says:

    Ca eveniment-satelit al Școlii de vară „Informatica la Castel” a avut loc Moodle Moot 2011 organizat de comunitatea de utilizatori ai sistemului Moodle.


Comentariile sunt închise.