În vacanța de vară: impresii despre GREPIT

Articolul de față găzduiește impresiile studentului Adrian Marinică (anul II) referitoare la participarea sa la ediția 2011 a concursului-festival GREPIT.

GREPIT — Visuri devenind realitate

GREPIT — Visuri devenind realitate

„În peisajul școlar și universitar actual se remarcă o generație care, îndrumată corespunzător, e capabilă să aducă beneficii uriașe întregii lumi. Elevi și studenți cu aptitudini extraordinare, răspândiți pe cei 238391 km pătrați ai țării, separați de spațiu și de rămășițe de mentalitate ale unei perioade încă neapusă. Acum 4 ani, pe 16 august 2007, lua ființă prin puterea unui grup de studenți ceva ce avea să rezolve aceste inconveniente. GREPIT (Grupul Elevilor Pasionați de IT) a pornit de la o întrunire a tinerilor preocupați de IT din Botoșani, dezvoltându-se pe parcurs în ceea ce este azi, unul din cele mai importante evenimente IT adresate elevilor și studenților din România.

Ajuns la ediția a șasea, Festivalul de Tehnologii Informatice GREPIT s-a desfășurat și anul acesta la Ipotești, județul Botoșani, în cadrul Centrului Național de Studii ‘Mihai Eminescu’. Pe o perioadă de șase zile, elevi și studenți din toată țara – reuniți după atracția lor față de tot ce înseamnă IT – au luat parte la workshop-uri, prezentări și discuții în urma cărora și-au dezvoltat cunoștințele, și-au stabilit noi țeluri, și-au format legături de viitor.

Printre atracțiile evenimentului s-au numărat festivalul de film Atom, unde s-au prezentat proiectele participanților de la secțiunea Media, prezentarea lui Mihai Agape despre robotică, prezentarea noului proiect al lui Adrian Mironescu (absolvent FII) – platforma Entero – și o discuție liberă având ca subiect platformele mobile (Android, Blackberry, iOS, Windows Phone). De asemenea, pentru a consolida și mai bine grupul ce se forma, în fiecare seară au avut loc activități de socializare variate, atingându-și scopul cu brio.

Punctul suprem al festivalului a fost însă concursul propriu-zis GREPIT, împărțit în două secțiuni și patru subsecțiuni: IT (Web Development și Software Development) și Media (Video și Stop Motion). Concursul s-a desfășurat pe durata a două zile de prezentări care, în ciuda lipsei de experiență a realizatorilor, au reușit să capteze atenția și să atragă publicul. Mai mult decât atât, pe durata celor șase zile, participanții și invitații au beneficiat de cazare și masă oferite de organizatori – ambele de un nivel calitativ ridicat, raportat la resursele financiare disponibile.

GREPIT 2011 (participanți)

Reflecții personale

Cum în rândurile scrise mai sus am încercat să păstrez o atitudine obiectivă, consider că este necesar să îmi prezint și propriile concluzii în urma celor șase zile de GREPIT. Participant pentru prima oară la Festival, aveam puține așteptări concrete, sperând mai mult într-un rezultat pozitiv.

Cu toate acestea însă, am fost uimit de gradul ridicat de implicare al organizatorilor, de mentalitatea și dezvoltarea intelectuală a participanților și într-un final de întregul eveniment, încărcat de succes. Pentru mine a fost o experiență minunată datorită căreia am reușit să cunosc îndeaproape oameni pe care altfel mă îndoiesc că i-aș fi întâlnit altfel, să cunosc și să mă dezvolt și în alte domenii IT, să îmi doresc mai mult de la mine și, de ce nu, să fiu schimbarea pe care o doresc în lume.

Mulțumesc GREPIT!

P.S.: Pentru alte detalii puteți vizita situl grepit.info sau adresa întrebări pe contul de Twitter @grepit, respectiv pe pagina de Facebook GREPIT.”

2 răspunsuri to “În vacanța de vară: impresii despre GREPIT”


Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: