F11 Competition — un real succes

După o săptămână de la încheierea concursului național F11 Competition, putem considera că evenimentul – demarat la inițiativa studenților Codrin Dițu și Vlad Manea și prezidat de Dr. Sabin Buraga – s-a bucurat de un adevărat succes. Reamintim faptul că această ediție a fost co-organizată de Facultatea de Informatică și Asociația Studenților Informaticieni Ieșeni (ASII) sub egida Universității “Alexandru Ioan Cuza” în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean din Iași.

F11 Competition 2011După anunțul inițial referitor la startul competiției (martie 2011), a urmat o campanie promoțională de anvergură – de la o caravană națională (care a ajuns să susțină prezentări și să distribuie materiale promoționale în toate colțurile țării: Galați, Brăila, Constanța, București, Brașov, Cluj, Arad, Timișoara, Craiova și Sibiu) până la anunțuri realizate de cei 20 de partenerii media sau via platforme Web sociale.

În total s-au înscris 917 participanti, grupați în 446 de echipe (de 1—3 studenți și/sau elevi). Tehnologiile Web au fost de interes pentru 72 de elevi și studenți (32 de echipe), Algoritmica și Programarea a avut 733 elevi și studenti înscriși în 367 de echipe, iar secțiunea Artă Digitală a atras 112 elevi și studenți (47 de echipe).

Cele mai multe echipe participante s-au înscris din Iași (în număr de 65), urmate apoi de cele din București (în număr de 42), din Constanța, Brăila, Galați și Roman (unde numărul de echipe înscrise a variat între 19—37). Localitățile Timișoara, Brașov, Cluj-Napoca, Piatra Neamț, Bacău, Botoșani și Ploiești au fost prezente cu un număr de 7—19 echipe.

La secțiunea Artă Digitală, participanții au avut de realizat atât proiecte care să abordeze viața de student pe baza unui “Ghid de supraviețuire” redactat de unul dintre absolvenții Facultății, cât și un muzeu virtual cu obiecte 3D.

În ceea ce privește secțiunea Tehnologii Web, participanții au avut de realizat aplicații complexe, destinate și dispozitivelor mobile sau rulând în cloud.

La Algoritmică și Programare, au fost propuse probleme care să pună la încercare logica și perspicacitatea pentru a imagina soluții cât mai eficiente.

F11 Competition: momente de la susținerea proiectelor Web

F11 Competition: momente de la susținerea proiectelor Web

Din toți candidații înscriși, s-au calificat în finala desfășurată la FII în perioada 26—29 mai cei mai buni 50 de elevi și studenți: 11 echipe la secțiunea Algoritmică și Programare, 6 echipe la Tehnologii Web și 8 echipe la Artă Digitală.

Printre cele mai notabile aspecte ale etapei finale se pot menționa:

 • prezentările publice susținute de echipele calificate la secțiunea Web – vizualizați o serie de instantanee fotografice privind susținerea în fața juriului a proiectelor software dezvoltate;
 • probele fast development/insight/creativity cu durată de 4 ore pentru fiecare dintre cele trei secțiuni ale concursului – 10 probleme propuse spre rezolvare concurenților pasionați de algoritmică, crearea unei soluții de promovare a unei piețe agro-alimentare la secțiunea vizând arta digitală și dezvoltarea unei arhitecturi + proof of concept pentru determinarea relevanței căilor de navigare printre paginile unui sit Web;
 • cele 3 mini-cursuri despre inteligența artificială, embedded computing și interacțiune și dezvoltare Web susținute de profesorii Facultății de Informatică: Dan Cristea, Vlad Rădulescu și Sabin Buraga, respectiv;
 • expoziții și sesiuni de training oferite de companii software precum Amazon, Continental, Embarcadero, Microsoft și The Red Point – fotografii;
 • o serie de lightning talks oferite de studenți, vizând aspecte privind programarea Web, interacțiunea 3D, lucrul cu dispozitivele mobile etc.
Standuri de companii și soluții de design în Sala Pașilor Pierduți, UAIC

Standuri de companii și soluții de design în Sala Pașilor Pierduți, UAIC Iași

Festivitatea de premiere a avut loc duminică, 29 mai, în Sala Senat a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Clasații pe locul I au fost următorii:

 • Bogdan Gâza, Victor Porof și Vlad Stoian (dezvoltatori ai proiectului iBuild) la secțiunea Tehnologii Web;
 • Dragoș Oprică, Sergiu Ungur, Dragoș Ristache la Algoritmică;
 • Adrian Dumitrescu la secțiunea Artă Digitală.

Încă o dată, felicitări tuturor!

Festivitatea de premiere F11 Competition

Festivitatea de premiere F11 Competition

Consultați și alte detalii privind desfășurarea finalei F11 Competition (comisiile de jurizare ce au inclus și absolvenții FII, finaliștii, valoarea premiilor etc.), inclusiv fotografii surprinzând cele mai importante aspecte ale premierii.

Mulțumim tuturor sponsorilor și suporterilor competiției, studenților voluntari implicați și, nu în ultimul rând, participanților!

3 răspunsuri to “F11 Competition — un real succes”

 1. Sabin Buraga Says:

  De asemenea, se poate parcurge și relatarea FII Competition 2009: jurizarea & premierea disponibilă pe blog-ul FII Student.

 2. Paul Diac Says:

  Concursul a iesit foarte bine! Felicitari mai ales lui Vlad si Codrin dar si tuturor organizatorilor si concurentilor.

 3. Retrospectiva anului universitar 2010-2011 la FII « FII Student — Facultatea de Informatică, UAIC Iaşi Says:

  […] Romania – vezi articolul Extra-memorie de la Amazon. Nu în ultimul rând, la FII a avut loc finala concursului F11 Competition, eveniment bucurându-se de un real succes atât în rândul elevilor și studenților, cât și […]


Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: