Studenții FII participanți la Yahoo! Open Hack București

Însemnarea de față oferă impresiile studentului Bogdan Gâza despre participarea la Yahoo! Open Hack.

„Pentru prima oară în România și în Estul Europei, compania Yahoo! a organizat la București în perioada 14—15 mai 2011 un eveniment de tipul hack day – unde atât dezvoltatori, cât și designeri se reunesc pentru a realiza lucruri interesante. Evenimentul a avut drept participanți majoritatea programatori români, dar și persoane din afara țării.

Întâlnirea a început cu o serie de prezentări susținute de persoane care lucrează pentru Yahoo!, printre cei mai importanți vorbitori fiind Douglas Crockford – unul dintre dezvoltatorii limbajului de programare JavaScript și ai formatului JSON.

După seria de prezentări, în sală au rămas doar cei înscriși la evenimentul principal (Hack Day). S-a dat startul celor 24 de ore de programat. Organizatorii au pus la dispoziția participanților orice aceștia aveau nevoie: de la plăcuțe Arduino, până la bean bags, inclusiv locații în care te puteai recrea și locuri unde te puteai odihni (quite room).

A doua zi a debutat cu înscrierea pe situl Yahoo! a proiectelor realizate. La terminarea celor 24 de ore a avut loc prezentarea proiectelor în fața unei comisii formate din importanți membri ai Yahoo!. Fiecare echipă de dezvoltatori ai proiectului a avut la dispoziție 90 de secunde pentru a convinge că proiectul imaginat este cel mai bun.

Premiile s-au acordat celor care au recurs la API-urile puse la dispoziție de Yahoo! și au fost împărțite pe categorii precum Best Messenger Hack, Best Yahoo! Product Enhancement, Best Local Hack, Best in Show etc.

Yahoo! Open Hack București

Bogdan Gâza și Vlad Stoian la Yahoo! Open Hack București

O echipă având ca membri studenți ai facultății noastre – Vlad Stoian și Bogdan Gâza (ambii în anul II) – a realizat o integrare a proiectului iBuild prezentat la F11 Competition și anume un Map Builder 3D folosind WebGL cu un dispozitiv hardware bazat pe Arduino care realiza un check-in area via RFID.

Personal recomand participarea la un astfel de eveniment; experiența construirii unui proiect în 24 de ore este foarte importantă. De asemenea, ideile și tehnologiile folosite de către noi sau de alții în astfel de concursuri ne pot motiva să învățăm și să construim mai departe lucruri interesante.”

La eveniment a mai participat Mihai Păun (student FII în anul al treilea).

Vizualizați o serie de fotografii. Un articol de interes este Yahoo! Open Hack Bucharest.

Trebuie menționat și faptul că soluția iBuild implementată de echipa formată din Bogdan Gâza, Victor Porof și Vlad Stoian s-a clasat pe primul loc la secțiunea „Tehnologii Web” a concursului național F11 Competition.

Reclame

Un răspuns to “Studenții FII participanți la Yahoo! Open Hack București”


Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat asta: