Participați la Google Summer of Code 2011? (termen: 8 aprilie)

Compania Google organizează și sponsorizează a VII-a ediție a inițiativei Google Summer of Code 2011, program internațional care încurajează studenții să contribuie pe perioada vacanței la dezvoltarea de proiecte software open source focalizate asupra unor domenii diverse ale informaticii: de la algoritmică în contextul aplicațiilor Web ori procesare de imagine până la arhitecturi scalabile și interogări de date XML și de la interacțiunea cu dispozitivele mobile până la cloud computing, jocuri electronice, statistică sau sisteme colaborative. Implementările se pot baza pe o paletă largă de limbaje de programare: bash, C, C++, Erlang, Java, JavaScript, Perl, PHP, Python sau Ruby.

Google Summer of Code 2011

Google Summer of Code 2011

Printre cele 174 de organizații participante se pot enumera Blender Foundation, Creative Commons, Django Software Foundation, Drupal, FreeBSD, GNU Project, KDE, Mozilla, Open Bioinformatics Foundation, phpMyAdmin, Processing, Samba, The Apache Software Foundation, The Eclipse Foundation, The Linux Foundation, VideoLAN, Wikimedia Foundation, WordPress și XWiki – a se parcurge lista completă.

După cum precizează unul dintre absolvenții FII – Sergiu Dumitriu (participant și mentor GSoC) – „Summer of Code nu este doar o competiție, ci reprezintă o experiență deosebită. Participarea la un proiect open source poate aduce, pe lângă aptitudini tehnice importante și recunoașterea ca și contribuitor, ocazia de a colabora cu studenți și mentori din lumea întreagă, mulți dintre aceștia fiind nume importante în software development.”

Studenții interesați pot să se înscrie până cel târziu 8 aprilie – amănunte privind calendarul desfășurării.

Nu uitați să studiați răspunsurile la cele mai frecvente întrebări (FAQ) și însemnarea The DOs and DON’Ts of Google Summer of Code: Student Edition.

De asemenea, citiți și notițele anterioare oferite de blog-ul FII Student:

Vă încurajăm să participați, urându-vă multă baftă!

Un răspuns to “Participați la Google Summer of Code 2011? (termen: 8 aprilie)”

  1. Studenții FII acceptați la Google Summer of Code 2011 « FII Student — Facultatea de Informatică, UAIC Iaşi Says:

    […] Felicităm cei cinci studenți FII care au fost acceptați să contribuie la proiectele software propuse în cadrul ediției din acest an a inițiativei Google Summer of Code – a se revedea însemnarea Participați la Google Summer of Code 2011?. […]


Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: