Design, multilingvism, tehnologie — noi provocări pentru studenți

Cum vacanța inter-semestrială se apropie, credem că ar fi de interes să considerați participarea la competițiile și/sau evenimentele de mai jos:

Sigla Facultății de Informatică din IașiDe menționat faptul că la ediția CLEF 2010 facultatea noastră a avut două rezultate notabile.

În cadrul secțiunii CriES (Cross-lingual Expert Search) dedicată identificării experților dintr-un domeniu de interes într-un context multilingv de căutare oferit de rețelele sociale, grupul FII compus din studenții Bogdan Luca, Georgiana Cărăușu și Mădălina Merchez conduși de profesorul Adrian Iftene a obținut cel mai bun rezultat – detalii (document PDF).

La task-ul RespubliQA (Workshop on Question Answering in Multiple Languages), grupul FII – incluzând (post)doctoranzii Diana Trandabăț, Adrian Iftene, Alex Moruz și Maria Husarciuc – a obținut cel mai bun rezultat pentru limba română. Pentru limbile engleză și franceză, rezultatele oferite de echipa de studenți FII au fost acceptabile – a se consulta raportul final (document PDF).

Trebuie amintite, de asemenea, succesele anterioare anunțate pe blog-ul FII Student: Locul I la 2nd CLEF Flickr Challenge 2009 și Alte clasări meritorii ale studenților FII la CLEF 2009.

Mult succes!

Un răspuns to “Design, multilingvism, tehnologie — noi provocări pentru studenți”

  1. Mihai Says:

    Mi-ar placea sa particip la Adobe Design Achievement Awards si deja am inceput sa lucrez la un proiect in acest sens. Sper sa iasa bine si sa am sanse.


Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: