FII printre primii!

Titlul articolului de față este similar sloganului facultății noastre, folosit – mai mult sau mai puțin oficial – încă din 2000.

În cele ce urmează, punctăm o serie de momente din viața studențească din anul universitar anterior menite să demonstreze că FII este printre primii. Dat fiind faptul că în curând – 27 septembrie – va începe „să ruleze” primul semestru, această însemnare poate fi considerată drept o retrospectivă a ultimelor 12 luni; o versiune a ei va fi disponibilă în viitorul număr al Ziarului de ASII.

Printre primii la organizarea de și participarea la evenimente

Anul universitar 2009-2010 a fost unul bogat în evenimente organizate în cadrul facultății.

Pentru început, le vom enumera pe cele vizând diverse „rafinamente” (sau „delicii”?) tehnologice.

Instantaneu de la un eveniment FII

Finalul lunii octombrie 2009 a adus la Iași evenimentul Adobe Flex Camp care a constituit o completare a diverselor teme discutate la întâlnirile periodice ale Cercului de RIA (Rich Internet Applications) din cadrul FII. În mai 2010, am organizat – sub “formula” atelier de lucru pentru și cu studențiSummer <Web />, avându-i ca prezentatori și pe unii dintre studenții sau absolvenții facultății. Echipa Microsoft Student Partners locală a susținut o serie de prezentări în cadrul evenimentelor anuale Using Microsoft Academic Program și Microsoft Academic Tour.

Pe parcursul vacanței de vară, unii dintre studenții FII au demonstrat că pot fi printre primii ca membri ai juriului concursului InfoEducație 2010 sau au participat la diverse evenimente. Alții au finalizat proiectele în cadrul Google Summer of Code 2010 ori sunt beneficiari ai unor burse oferite de corporații precum IBM și Google.

Ne mândrim, de asemenea, cu o serie de evenimente științifice desfășurate în facultate:

Nu în ultimul rând, trebuie amintite o parte dintre evenimentele focalizate asupra vieții studențești. Studenții anului I au putut interacționa cu reprezentanții lor în consiliu în cadrul unei întâlniri menite a explica unele aspecte despre maniera de evaluare la anumite materii. În decembrie am inițiat seria de întâlniri FII pentru viitor – o “șuetă” cu câțiva dintre absolvenții facultății privind în special perspectivele FII.

FII printre primii!

Membrii ASII (Asociația Studenților Informaticieni Ieșeni) desfășoară, de asemenea, o bogată activitate în cadrul facultății. Sunt deja notorii proiectele Ziarul de ASII, concursul național de fotografie DigiPhoto sau balul de caritate Crăciun din inimă de student. Unele dintre evenimentele FII au fost realizate în cooperare cu ASII. Pe blog-ul ASII puteți parcurge relatări despre alte activități de interes: balul bobocilor, concursuri sportive, întâlniri studențești etc.

FII printre primii și la concursuri

Participarea studenților la Olimpiada Internațională Online de Matematică MO-Ariel – ediția din decembrie 2009 și ediția din aprilie 2010 – s-a concretizat în obținerea a multor medalii, reprezentând cea mai bună performanță de până acum realizată de studenții facultății. Dacă sunteți pasionați de matematică, puteți să demonstrați astfel că într-adevăr sunteți (printre) primii. Referitor la acest subiect, trebuie să ne referim și la medaliile de argint și bronz acordate studenților participanți la South Eastern European Mathematical Olympiad for University Students, International Mathematics Competition for University Students și Concursul Național Studențesc de Matematică “Traian Lalescu”.

În domeniul programării, echipele FII s-au clasat pe locuri meritorii la prestigiosul concurs internațional ACM International Collegiate Programming Contest. Le ținem pumnii pentru ediția din acest an!

Studenții noștri au fost pe podium la Algoritmiada 2010, runda finală a concursului având loc în facultate. De asemenea, prin studenții săi, facultatea a obținut premii la CNIV (Conferința Națională de Învățământ Virtual) și la concursul studențesc StudIT 2009 – detalii. Nu în ultimul rând, trebuie amintite premiile obținute de masteranzii FII la Sesiunea Națională de Comunicări Studențești în domeniul sistemelor inteligente de transport.

Chiar dacă în acest an FII nu s-a calificat la etapa finală a concursului Imagine Cup, succesul remarcabil obținut în 2009 – Marele trofeu Imagine Cup, secțiunea Software Design – trebuie să fie punctul de inspirație și trambulina viitoarelor rezultate.

Printre primii și ca absolvenți

Un grup de studenți, membri ASII

Printre primii s-au numărat și cei 18 proaspăți licențiați care au obținut nota 10 la ambele probe ale examenului de licență. Parcurgeți, de asemenea, câteva interviuri cu absolvenții FII.

Punctăm și faptul că situl Web al Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași – dezvoltat de absolvenții FII – ocupă prima poziție din România.

Am mai putea descrie și alte aspecte vizând bursele, stagiile de practică, implicarea în proiecte de cercetare sau oportunitățile de participare la competiții, dar vă lăsăm să le descoperiți pe cont propriu invitându-vă să vizitați situl facultății – www.info.uaic.ro – și blog-ul FII Student – fiistudent.wordpress.com. Fiți la curent cu ultimele noutăți urmărind @fiistudent pe Twitter.

În loc de concluzie: trebuie să vă ambiționați să fiți printre primii, nu?…

Un răspuns to “FII printre primii!”


Comentariile sunt închise.