Studenții FII — participanți la evenimente pe parcursul vacanței

După cum am anunțat anterior – a se parcurge notița Școala de vară “Informatica la Castel” (Arad, 06—11 septembrie) –, săptămâna trecută a avut loc a doua ediție a Școlii de vară „Informatica la Castel”.

Școala de vară Informatica la Castel — ediția 2010

Școala de vară "Informatica la Castel" — ediția 2010

Facultatea de Informatică din Iași a fost reprezentată de Bogdan Acostăchioaie (student în an terminal) și Alecsandru Grigoriu (masterand în anul I), alături de profesorii Dragoș Acostăchioaie – titularul cursului Administrarea sistemelor Linux – și de Sabin Buraga – care a introdus și predă la FII cursurile Tehnologii Web și Interacțiune om-calculator.

Prezentările susținute în cadrul acestei școli de vară au avut, printre altele, tematici precum:

 • programarea independentă de platformă folosind biblioteca Qt,
 • experiența cu utilizatorul (UX) în contextul Web,
 • modelarea datelor via XML; șabloane de proiectare a documentelor XML,
 • platforma Android,
 • sistemul de e-learning Moodle disponibil în regim open source.

Vizualizați prezentarea lui Bogdan – Qt în detaliu:

Răsfoiți, de asemenea, prezentarea lui Alecsandru – Web UXperiments & Sphinx – bazată pe lucrarea de licență susținută în iulie 2010:

Consultați lista tuturor expunerilor și urmăriți relatările de pe blog-ul evenimentului.

Menționăm și faptul că masterandul Alecsandru Grigoriu a obținut locul al doilea la concursul de fotografie cu tema Trecut–viitor–castel desfășurat pe parcursul școlii – a se vedea imaginile intrate în competiție.

Alte amănunte sunt oferite de situl Web al Școlii de vară „Informatica la Castel”.

De asemenea, în perioada 2—3 septembrie a avut loc la București cea de-a șaptea ediție a Conferinței naționale de interacțiune om-calculator – RoCHI 2010. Studenta la master Ancuța Rotaru a fost co-autoarea lucrării Îmbunătățirea unui sistem de e-learning folosind elemente specifice unui sistem de tip întrebare-răspuns.

Suplimentar, în cadrul atelierului de lucru Sisteme software folosite în modelare, extragere de informații și analiză au fost prezentate lucrările realizate de colective de studenți ai facultății noastre sub coordonarea profesorului Adrian Iftene (titular al cursului Ingineria programării):

 • Supravegherea pe Internet: Extragerea de informații de pe Facebook, Twitter, Wikipedia și Yahoo – co-autori studenții Marius Tulbure-Dombi și Daniel Amariei;
 • Identificarea experților dintr-un domeniu de interes – co-autori studenții Bogdan Luca, Georgiana Cărăușu și Mădălina Merchez;
 • Detectarea vandalismului pe Wikipedia – co-autori studenții Anamaria Ciucanu, Alina Dănilă și Paul Nechifor.

Felicitări tuturor!

Reclame

5 răspunsuri to “Studenții FII — participanți la evenimente pe parcursul vacanței”

 1. Sabin Buraga Says:

  Este disponibil și filmul desfășurării Școlii de vară „Informatica la Castel” (ediția 2010) care surprinde cele mai importante momente ale evenimentului.

 2. FII printre primii! « FII Student — Facultatea de Informatică, UAIC Iaşi Says:

  […] Studenții FII — participanți la evenimente pe parcursul vacanței […]

 3. FII printre primii | Ziarul de ASII Says:

  […] că pot fi printre primii ca membri ai juriului concursului InfoEducație 2010 sau au participat la diverse evenimente. Alții au finalizat proiectele în cadrul Google Summer of Code 2010 ori sunt beneficiari ai unor […]

 4. Studenții FII în rol de cercetători « FII Student — Facultatea de Informatică, UAIC Iaşi Says:

  […] octombrie – 2010 — Sabin Buraga Continuând o însemnare anterioară – a se parcurge Studenții FII — participanți la evenimente pe parcursul vacanței –, vom relata despre implicarea studenților în activități de […]


Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat asta: