Rezultate la Concursul Național Studențesc de Matematică „Traian Lalescu”

Sigla Facultății de Informatică din IașiVia Florin Iacob, profesor al facultății:

În ziua de 15 aprilie s-a desfășurat la Iași concursul „Traian Lalescu” destinat rezolvării de probleme de matematică și, în paralel, prezentării de comunicări științifice studențești din domeniul matematicii fundamentale și aplicate, precum și din domeniul informaticii bazate pe matematică. Evenimentul a fost organizat de Catedra de Matematică din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi”.

De la facultatea noastră au participat studenții Mihai Bârzu, Mircea-Ioan Coșbuc, Dragoș Gîlcă, Róbert Kristó și Marius-Cătălin Mărguţă, concurând la secțiunea B (destinată, în raport cu programa de matematică parcursă, și secțiilor/facultăților de informatica din țară). Au trebuit fi rezolvate patru probleme în decurs de trei ore.

În urma corectării tezelor celor 28 de concurenți participanți, primul loc a fost ocupat de studentul nostru Mihai Bârzu (anul I). Soluția originală a uneia dintre cele patru probleme i-a adus aprecieri laudative chiar din partea autorului respectivei probleme.

De asemenea, studentul Dragoș Gîlcă s-a clasat pe onorabilul loc cinci.

La secțiunea de comunicări științifice, au fost prezentate 16 lucrări, dintre care trei ale studenților de la Facultatea de Informatică.

Juriul a acordat premiul II studentului Vlad Alexa, pentru comunicarea relativă la lucrarea intitulată Detectarea și identificarea utilizatorilor neautorizați în scheme de partajare a secretelor bazate pe teorema chineză a resturilor – lucrare realizata în colaborare și sub îndrumarea profesorului Sorin Iftene.

Studentul Alexandru-Ioan Băetu a obținut mențiune pentru comunicarea Generarea eficientă a fractalilor prin Cloud Computing, coordonată de către Sabin Buraga.

De menționat că și cea de a treia comunicare din partea facultății noastre, realizată de către studentul Vlad Saveluc sub îndrumarea profesorului Liviu Ciortuz, a atras atenția membrilor juriului.

Alte detalii sunt disponibile pe situl Concursului Național Studențesc de Matematică „Traian Lalescu”.

Felicitări tuturor!

2 răspunsuri to “Rezultate la Concursul Național Studențesc de Matematică „Traian Lalescu””

  1. Sabin Buraga Says:

    A se parcurse și însemnările anterioare: FII medaliat cu argint și bronz la SEEMOUS 2010 și Medalii de aur, argint și bronz obținute de echipele FII la Olimpiada Online de Matematică MO-Ariel.

    De asemenea, joi, 20 mai, între orele 10:00 și 14:00, va avea loc cea de-a șasea ediție a olimpiadei individuale de matematică pe Internet MO-Ariel, ediție la care au fost deja invitați să participe o parte dintre studenții FII.

  2. Tweets that mention Rezultate la Concursul Național Studențesc de Matematică “Traian Lalescu” « FII Student — Facultatea de Informatică, UAIC Iaşi -- Topsy.com Says:

    […] This post was mentioned on Twitter by FII Student. FII Student said: Rezultate la Concursul Național Studențesc de Matematică "Traian Lalescu": http://wp.me/pbc5U-qs […]


Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: