FII la Zilele Porților Deschise UAIC (Iași, 10—16 mai)

Curios privind viața de student la Facultatea de Informatică? Interesat de informațiile despre admiterea din acest an? Vrei să discuți „la cald” cu viitorii tăi colegi și profesori?

Rezervă-ți câteva zeci de minute și vino în perioada 10—16 mai la evenimentul Zilele Porților Deschise desfășurat la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. La parterul corpului C al facultății, ASII își va face manifestată prezența printr-un punct de informare deschis zilnic, cu scopul de a realiza „turul facultății” grupurilor de elevi interesați de admiterea la FII.

Pentru sâmbătă, 15 mai, ora 12 ți-am pregătit o întâlnire cu Adrian Buzgar, unul dintre membrii echipei Sytech – marea câștigătoare la Imagine Cup 2009.

Admitere 2010 la Facultatea de Informatică, UAIC Iași

Admitere 2010 la Facultatea de Informatică, UAIC Iași

De ce student la FII?

În cazul în care nu ești încă foarte convins, câteva motive pentru care ai putea fi student la informatică:

Facultatea noastră este prima facultate de informatică a unei universități cu profil non-tehnic din România. Mulți dintre absolvenţi sunt răspândiți în țări din toată lumea, lucrând pentru companii importante (Adobe, Amazon, BitDefender, Continental, IBM, Intel, Microsoft, Motorola, Siemens și multe altele) sau făcând doctoratul ori având poziții de profesori sau cercetători în diverse universități și institute de cercetare teoretică sau aplicativă.

Oferim o bază solidă în informatică și, în același timp, o varietate mare de module – de exemplu, cursuri opționale, posibilități de practică, stagii de mobilitate în străinătate, cercuri studențești etc. – aliniate la „pulsul” industriei software.

Ca student, poți urma cursuri de programare – de la limbaj de asamblare la C++, C#, Java, PHP etc. – inclusiv experimentarea altor paradigme precum cea funcțională ori programarea logică.

Vei dobândi cunoștințele necesare proiectării, implementării și exploatării diverselor tipuri de software, de la compilatoare, codec-uri și anti-viruși până la agenți software sau utilitare ale sistemelor de operare (Linux și Windows). Suplimentar, vei învăța despre ingineria software (software engineering) și cum poți să lucrezi la proiecte de anvergură.

Vei putea înțelege și dezvolta aplicații destinate rețelelor de calculatoare, în special Internet, și vei aprofunda diverse aspecte privind modelarea și interogarea datelor stocate în sisteme de baze de date relaționale sau XML.

De asemenea, vei putea excela în tehnologii Web – pe partea de server și/sau la nivel de client. Chiar dacă încă nu cunoști cum să implementezi servicii Web, mash-up-uri sau extensii de browser ori să realizezi design Web, te vom învăța noi.

Nu în ultimul rând, trebuie menționate cursurile de algoritmică (grafuri, tehnici de proiectare, programare genetică etc.), bioinformatică, embedded systems, grafică pe calculator, inteligență artificială, practică hardware, securitatea informației și multe altele – vezi lista disciplinelor predate la FII.

Activități extra-curriculare

În ceea ce privește voluntariatul, viața de student la Facultatea de Informatică este una bogată. Poți activa în cadrul ASII – Asociația Studenților Informaticieni Ieșeni – organizatoare sau inițiatoare de întâlniri, de competiții precum DigiPhoto ori FII Competition sau de acțiuni caritabile. Dacă ai „stofă” de redactor, fotograf ori caricaturist, poți să contribui și la Ziarul de ASII.

Poți fi, de asemenea, membru al cercului de tehnologii RIA (Rich Internet Applications) sau al grupului MSP (Microsoft Student Partners).

Instantanee fotografice ale vieții de student la Facultatea de Informatică

Instantanee fotografice ale vieții de student la Facultatea de Informatică

Spirit concurent? Ai oportunitatea participării la diverse concursuri internaționale de informatică – ACM International Collegiate Programming Contest, Google Summer of Code, Imagine Cup, Mozilla Labs Design Challenge – ori la olimpiade de matematică.

Studenții FII pot obține, de asemenea, burse – inclusiv cele privind mobilități Erasmus la alte universități din străinătate – și/sau stagii de practică la companii (inter)naționale. Acestea ar putea ajuta și la cariera viitoare, nu-i așa?

Sigla Facultății de Informatică din Iași
FII admis 2010

Continuăm cu prezentarea celor mai importante aspecte privind admiterea la facultatea noastră.

Ca noutate, alături de specializarea tradițională de Informatică în limba română, va funcționa o secție în limba engleză.

Datele esențiale privitoare la admiterea din acest an, studii de învățământ la zi, sunt următoarele:

 • număr de locuri (buget): 277 (urmează a fi aprobat de către minister)
 • număr de locuri (cu taxă): 100 (urmează a fi aprobat de către minister) – cu taxa de școlarizare pentru anul universitar 2010-2011 de 3000 RON
 • taxă de înscriere: 200 RON
 • perioadă de înscriere: 12–17 iulie
 • condiții de admitere:
  • 50% – nota de la Informatică/Matematică obţinută la bacalaureat
  • 20% – media generală de la bacalaureat
  • 30% – media generală a anilor de studiu la liceu
 • contact prin telefon: 0232 201090
 • situl Web: www.info.uaic.ro

Pentru specializarea Informatică în limba engleză, candidații vor susține un interviu în limba engleză – probă eliminatorie (admis/respins).

Olimpicii (din lista MECT) la disciplinele Informatică, Matematică, Fizică sau Chimie pot fi înscriși ca studenți fără admitere.

Absolvenţii de liceu care au participat la faza finală a Olimpiadei Naționale de Informatică, Matematică, Fizică sau Chimie în clasa a XI-a sau a XII-a pot solicita înlocuirea cu nota 10 a uneia dintre mediile luate în considerare la admitere. Comisia de admitere la facultate poate decide înlocuirea uneia dintre medii cu nota 10 şi pentru candidaţii cu rezultate notabile la Concursurile Internaționale de Informatică de anvergură și tradiție.

FII informat despre admitere

Alte informații vor fi disponibile pe parcurs în cadrul blog-ului FII Student. Nu ezita să urmărești @fiistudent pe Twitter.

Vezi și însemnarea FII admis 2010, informații preliminare despre admiterea la Facultatea de Informatică.

În cazul în care vrei să ne faci o vizită, ca să nu te rătăcești poți consulta în prealabil notița Ghid de orientare. Dacă nu ești din Iași, vezi coordonatele noastre – Strada General Berthelot, numărul 16 – pe hartă.

Pentru alte detalii, poți consulta situl dedicat admiterii la UAIC – admitere.uaic.ro.

Te așteptăm și-ți dorim mult succes!

Reclame

4 răspunsuri to “FII la Zilele Porților Deschise UAIC (Iași, 10—16 mai)”

 1. Sabin Buraga Says:

  Pentru o tatonare a „spiritului” FII, citește și însemnările FII în cuvinte: Un alt început… și Retrospectiva anului 2009.

 2. Tweets that mention FII la Zilele Porților Deschise UAIC (Iași, 10—16 mai) « FII Student — Facultatea de Informatică, UAIC Iaşi -- Topsy.com Says:

  […] This post was mentioned on Twitter by FII Student. FII Student said: FII la Zilele Porților Deschise UAIC (Iași, 10—16 mai) : http://wp.me/pbc5U-pv […]

 3. Radu Butnariu Says:

  Va salut cu respect! Am citit postul de mai sus, de altfel, ca si pe celelalte anterioare. Sunt in clasa a 11-a si cea mai mare pasiune a mea este informatica. Cu siguranta, la sfarsitul liceului, o sa intru la facultatea dvs… Insa asta se va intampla in aproape un an jumate… Oricum, sper ca acest timp sa treaca repede pentru ca dorinta de a studia la o facultate obiectul care imi place este din ce in ce mai mare. Probabil, in aceeasi masura, vreau ceva nou. Din pacate nu pot sa particip la zilele portilor deschise, desi mi-ar face mare placere. Astept cu nerabdare viata ce va urma la facultate!!!Cu respect, Radu.

 4. Sabin Buraga Says:

  Mulțumim pentru aprecieri. Îți dorim multă baftă și te așteptăm!


Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat asta: