FeelTagged System, de la proiect pentru facultate la prototip de interacțiune descris într-o revistă internațională

Unul dintre masteranzii facultății noastre – Ștefan Negru – este autorul articolului The FeelTagged System: An Arduino-Based HCI Project care va apărea publicat în numărul 237 din aprilie 2010 al revistei Circuit Cellar – The Magazine for Computer Applications.

Titlul articolului apărut în Circuit Cellar

Articolul descrie un experiment de interacțiune neconvențională cu utilizatorul pe baza dispozitivului open hardware Arduino cu focalizare asupra prezentării, identificării și exprimării emoțiilor umane. Starea emoțională a utilizatorului poate fi raportată direct pe Twitter. Comunicarea dintre Arduino și software-ul rulând la nivel de desktop s-a realizat via un program conceput în limbajul Python. Acest experiment a debutat anul trecut ca proiect practic pentru disciplina Interacțiune om-calculator inclusă în planul de învățământ al anului I la Masterul de Ingineria Sistemelor Software. Codul-sursă al prototipului este disponibil în cadrul GitHub, iar o serie de demonstrații video pot fi parcurse pe situl Vimeo.

O parte dintre rezultatele preliminare au fost prezentate în cadrul atelierului de lucru focalizat pe interacțiunea neconvențională cu utilizatorul, eveniment satelit al conferinței naționale RoCHI 2009, însumând și alte lucrări ale studenților de la studii de masterat: Eduard Moraru, Radu Bogdan Sârghie, Lucian Pricop, Sorin Damian, Ștefan Prutianu și Ștefan Ceriu, alături de absolvenții Anca-Paula Luca și Ciprian Amariei. Cei interesați pot parcurge conținutul lucrărilor prezentate în cadrul atelierului privind interacțiunea neconvențională.

Felicitări și mult succes la dizertație!

Reclame

Un răspuns to “FeelTagged System, de la proiect pentru facultate la prototip de interacțiune descris într-o revistă internațională”

  1. Sabin Buraga Says:

    Suplimentar, se cuvine să menționăm faptul că masterandul Adrian Buzgar va prezenta lucrarea UpCity: A Service-Oriented Architecture for E-Participation la cea de-a șasea ediție a WEBIST – International Conference on Web Information Systems and Technologies, 7—10 April 2010, Valencia, Spain.

    De asemenea, alte realizări științifice ale studenților de la master au fost amintite în notița Studenții FII co-autori ai unui articol în domeniul bioinformaticii.


Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat asta: