FII medaliat cu argint și bronz la SEEMOUS 2010

Echipa UAIC la Plovdiv

Echipa UAIC la SEEMOUS 2010, Plovdiv

În perioada 8—13 martie a avut loc la Plovdiv, în Bulgaria, cea de-a patra ediție a SEEMOUS – South Eastern European Mathematical Olympiad for University Students, olimpiada de matematică pentru studenții din Europa de Sud-Est. Evenimentul a totalizat 66 de concurenți proveniți din universități din Bulgaria, Grecia, Israel și România.

Aflați la prima participare la concursul SEEMOUS, cei trei studenți ai facultății noastre – actualmente aflați în anii I și II – s-au clasat pe meritoriile poziții 17 – Mihai Bârzu (medalia de argint), 19 – Dragoș Gîlcă (medalia de argint) și 36 – Mircea Ioan Coșbuc (medalia de bronz), respectiv.

Ei au reprezentat Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași împreună cu încă doi studenți matematicieni, echipa fiind îndrumată de profesorii Florin Iacob (Facultatea de Informatică) și Eugen Popa (Facultatea de Matematică).

Puteți parcurge și alte detalii privind rezultatele finale și problemele însoțite de soluțiile aferente, disponibile pe situl oficial al competiției internaționale SEEMOUS 2010.

FII medaliat: Mircea Coșbuc, Mihai Bârzu, Dragoș Gîlcă

FII medaliat: Mircea Ioan Coșbuc, Mihai Bârzu, Dragoș Gîlcă

Putem menționa că aceste medalii reprezintă încă un rezultat important, alături de cele obținute la ultima ediție a Olimpiadei Internaționale Online de Matematică MO-Ariel.

Felicitări!
Mult succes pe viitor!

3 răspunsuri to “FII medaliat cu argint și bronz la SEEMOUS 2010”

  1. florin Says:

    Felicitari !

  2. Gheorghita Catalin Bordianu Says:

    Felicitari baieti, pentru ca meritati si tot la mai mare 🙂

  3. Olariu Ciprian Says:

    bravo Mihai, tot esti tu cel mai bun la mate 😉


Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: