FII admis 2010, informații preliminare despre admiterea la Facultatea de Informatică

După cum probabil deja cunoașteți, în această perioadă trei grupuri de studenți participă la ediția 2010 a bine-cunoscutului proiect Caravana CuzaVenim în liceul tău să îți povestim totul despre admitere.

Corpul C (Facultatea de Informatica)Perioada de desfășurare a acestei acțiuni itinerante este 8—19 martie, traseele incluzând 27 de orașe ale țării.

Facultatea de Informatică este reprezentată de studentele Andrada Constantiniuc, Andreea Donisă și Nicoleta Miron – a se vedea componența echipelor. Le mulțumim și pe această cale pentru efortul depus.

FII printre primii

Câteva realizări de laudă ale studenților noștri sunt:

 • obținerea premiului I la competiția internațională Imagine Cup 2009, secțiunea Software Design și a premiului I la Imagine Cup 2005, la Short Film;
 • plasarea în primii 10 ca număr de participanți la Google Summer of Code;
 • clasarea în primii 10 la etapa regională a bine-cunoscutului concurs de programare ACM;
 • obținerea unui număr impresionant de medalii (aur, argint, bronz) la edițiile din ultimii doi ani ale Olimpiadei internaționale on-line de matematică;
 • organizarea și/sau participarea la numeroase alte evenimente academice și extra-curriculare.

Nu trebuie uitate nici posibilitățile de efectuare de stagii de practică – aici sau în străinătate –, mobilitățile Erasmus, existența unor cercuri focalizate pe anumite tehnologii (Adobe Flex/AIR, game development, Microsoft Student Partners etc.), viața studențească bogată „alimentată” de inițiativele ASII (Asociația Studenților Informaticieni din Iași) și multe altele. Detalii sunt disponibile în cadrul retrospectivei anului 2009 și, desigur, în alte însemnări FII Student.

Informații de interes

Până ce numărul de locuri alocat va fi aprobat oficial, puteți parcurge o serie de informații referitoare la admitere, disponibile pe acest blog:

Materiile care se predau în prezent sunt descrise în cadrul planului de învățământ existent pe situl Web al facultății. Începând cu acest an, va funcționa o secție cu predare în limba engleză.

Specializările de masterat, de interes mai ales pentru viitorii absolvenți, sunt prezentate în notița FII la Master: Admitere 2009.

Alte informații vor fi disponibile la momentul oportun pe situl Web al Facultății de Informatică a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. De asemenea, urmăriți @fiistudent pe Twitter.

Reclame

12 răspunsuri to “FII admis 2010, informații preliminare despre admiterea la Facultatea de Informatică”

 1. msmihai Says:

  cred ca perioada de desfasurare a caravanei este 8 – 19 martie 🙂
  multumim pentru revenire.

 2. Sabin Buraga Says:

  Intr-adevăr. Am corectat, mulțumim.

 3. Dafinoiu Iulian Says:

  Buna Ziua!
  Ma numesc Dafinoiu Iulian, sunt student in anul 2 la Facultatea de Stiinte, specializarea matematica-informatica din cadrul Universitatii Dunarea de Jos din Galati, si as vrea sa stiu, va rog, daca pot sa ma transfer incepand cu anul universitar urmator, la facultatea de Informatica din Iasi. Ce examene trebuie sa dau in plus, ca sa pot sa imi echivalez primul an de studiu an de studiu?
  Va multumesc!

 4. Sabin Buraga Says:

  Transferul se poate realiza conform regulamentului în vigoare. Echivalările pot avea loc în condițiile în care sunt materii având conținuturi similare/apropiate.
  Mai multe detalii pot fi furnizate de către secretariatul Facultății de Informatică.

  Te așteptăm la Iași!

 5. Dafinoiu Iulian Says:

  Atunci inseamna ca trebuie sa vin neaparat la Iasi pentru a ma interesa exact ce examene pot echivala si pentru ce trebuie sa invat in plus,nu?

  • Dafinoiu Iulian Says:

   Avand in vedere ca eu in primul an de studiu am facut Algoritmi si Programare, Geometrie, Algebra, Analiza si Engleza

 6. Sabin Buraga Says:

  Nu, având în vedere ca planul de învățământ al facultății noastre este disponibil pe Web.

 7. Dafinoiu Iulian Says:

  Planul de invatamant de la facultatea mea il gasiti la:
  http://www.math.ugal.ro/siteFacStiinte/Planuri_invatamant_%20MI/PlanInvatamantMI2009.pdf
  , si dupa cum observ doar examenele de Matematica, Fundamentele algebrii, Algoritmi si Engleza as putea echivala…
  Cum pot lua legatura cu Domnul Decan sau Prodecan pentru a-mi oferi informatiile legate de echivalari, fara sa ma deplasez deocamdata la Iasi?
  Am primit e-mail de la secretariatul facultatii, in care mi s-a spus ca doar Domnul Prodecan va face echivalarile necesare cu foaia matricola in fata…
  Si nu in ultimul rand cum pot face rost de baza materiala necesara pentru sustinerea examenelor care nu pot fi echivalate?
  Va multumesc mult pentru ajutor!
  As dori foarte mult sa pot studia informatica la Iasi, si din punct de vedere al faptului ca vreau sa invat numai informatica(fara prea multa matematica) dar si al posibilitatilor de gasire a unui loc de munca in domeniu pe durata facultatii…

 8. msmihai Says:

  Algoritmi si programare, Matematica si Engleza se pot echivala.

 9. Sabin Buraga Says:

  Susținerea examenelor la materiile ce nu pot fi echivalate se va face conform prevederilor fiecărei discipline în parte. De asemenea, echivalarea nu se realizează on-line, deoarece implică semnarea unor documente oficiale, pe baza foii matricole eliberate.

  Informațiile privind contactarea conducerii FII sunt disponibile pe situl Web – a se vedea http://www.info.uaic.ro/bin/Structure/Management.

 10. Dafinoiu Iulian Says:

  Nu ma refeream la realizarea echivalarii online ci la obtinerea materialului(cursurilor) necesar sustinerii examenelor care nu pot fi echivalate, si eventual o data estimativa cand se pot da aceste examene.
  Va multumesc pentru timpul acordat!

 11. Sabin Buraga Says:

  După aprobarea transferului și înmatricularea ca student FII, vei avea posibilitatea să susții probele de evaluare specifice fiecărei materii, împreună cu ceilalți colegi ai tăi.

  Dacă „răsfoiai” puțin însemnările de pe acest blog, găseai informații privind calendarul examinărilor: FII la examinări și concursuri, ediție specială de noiembrie și Calendarul examinărilor de la finalul primului semestru.


Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat asta: