Stagii de pregătire practică pentru studenții FII

Stagii de practică pentru studenții FIIUniversitatea noastră a demarat un proiect pilot referitor la dezvoltarea abilităţilor practice ale studenților. Cei 200 de participanți vor beneficia de sesiuni de instruire și de stagii de practică la diverse companii de software.

Pentru aceasta, își pot depune dosarele de candidatură studenții care respectă următoarele:

A. Criterii generale:

 • Student(ă) înmatriculat(ă) în anul I sau anul al II-lea la studii de licenţă.
 • Depunerea la secretariat – în timpul programului cu publicul – a documentelor: CV, scrisoare de motivaţie, adeverinţă de student și copie după cartea de identitate.

B. Criterii de selecție specifice pentru studenții Facultății de Informatică:

 1. Implicarea studentului ca voluntar în proiecte academice sau ONG-uri: 2 puncte – la dosar se va atașa o adeverință care dovedește o astfel de activitate.
 2. Media la obiectele Algoritmi şi programare, Arhitectura calculatoarelor şi sisteme de operare, Programare orientată–obiect, Sisteme de operare, Reţele de calculatoare, Baze de date, Limbaje formale, automate şi compilatoare și Algoritmica grafurilor, să fie:
  • între 7 și 8 – 1 punct;
  • între 8 și 10 – 2 puncte.

  Dosarul va cuprinde o declarație pe propria raspundere în care se vor menționa notele obținute pentru fiecare materie menționată mai sus și media rezultată.

 3. Prezentarea unui proiect propriu: 3 puncte – se va include o prezentare a proiectului. In a doua fază de evaluare, studentul va realiza o susținere orală a proiectului.
 4. Interviu şi evaluarea dosarului de candidatură: 3 puncte (scrisoare de motivaţie + test grilă) – interviul și testul vor fi susținute în a doua etapă de evaluare.

Nerespectarea criteriilor obligatorii (A), (B2), (B3) conduc la eliminarea dosarului.

Calendar

 • Perioadă de înscriere: 22–26 februarie
 • Faza 1 de evaluare, pentru selectarea a 24 de candidați (numărul de locuri alocate facultății noastre): 1–3 martie
 • Realizarea de training-uri intensive privind managementul carierei cu studenții selectați în prima etapă: 1 martie—25 aprilie
 • Faza 2 de evaluare, în care se vor alege 12 studenți din cei 24: 26–30 aprilie – aceste 12 persoane vor beneficia de stagii de practică în cadrul companiilor
 • Derularea stagiilor de practică în firme/organizații: 3 mai—31 iulie

Parcurgeți, de asemenea, o serie de informații specifice utile studenților facultății pe situl profesoarei Lenuța Alboaie, tutore în cadrul acestui program. Dânsa poate fi contactată prin poșta electronică la adria AT info.uaic.ro.

Pentru alte detalii, a se vizita situl Stagii de practică UAIC.

Mult succes!

Reclame

Un răspuns to “Stagii de pregătire practică pentru studenții FII”

 1. Sabin Buraga Says:

  Desigur, și în acest an se va derula programul Stagii pe bune la care facultatea este partener.

  Nu ignorați oportunitățile (burse, concursuri, evenimente etc.) deja menționate pe blog-ul FII Student.


Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat asta: