Cultural ID pune amprenta pe cultură

Via Isabella Trifan (membră a asociației Voluntari pentru Idei şi Proiecte – VIP România):

Cultural ID este primul proiect cultural organizat de o asociație studențească – Voluntari pentru Idei şi Proiecte (VIP România) – în parteneriat cu Institutul Cultural Român.

Proiectul Cultural ID

Proiectul Cultural ID

Voluntari pentru Idei şi Proiecte pune astfel la cale un proiect cu totul nou care uneşte sfera comunicării cu fenomenul cultural. Începând cu 15 martie, vor fi 9 zile de conferinţe, training-uri, studii de caz cu privire la cultura contemporană şi la campanii de comunicare pentru promovarea ei, vor fi ieşiri la teatru, la film şi multe altele.

Ideea acestui proiect a pornit de la o problemă sesizată în rândul asociațiillor studențești, anume lipsa unui proiect care sa îi învețe pe studenți ce presupune comunicarea culturală, care sunt diferenţele şi limitele promovării unui produs cultural faţă de unul comercial. Voluntari pentru Idei şi Proiecte plănuieşte, aşadar, să găsească cei mai creativi studenţi, să-i instruiască într-ale comunicării culturale, să le ofere instrumentele şi mediul perfecte pentru a produce ideile cele mai originale şi să-i premieze.

Douăzeci de studenţi pasionaţi de comunicare şi de cultură se vor aduna la Bucureşti pentru a elabora o campanie de promovare a unui produs cultural, iar cea mai bună propunere va fi premiată, existând chiar posibilitatea implementării. Alături de Departamentul de Comunicare ICR şi agenţia de comunicare DC Communication, vom încerca să trasăm caracteristicile unor campanii de comunicare cu un obiect pe atât de fragil pe cât este de important.

Această primă ediție dorește să creeze un precedent în domeniul comunicării culturale şi să pună bazele unei comunităţi de comunicatori culturali, manageri culturali şi dezvoltatori de strategii şi politici culturale.

Mai multe detalii, inclusiv formularul de înscriere, pot fi găsite pe situl proiectului – www.culturalid.ro. A se vizita și blog-ul aferent la culturalidvip.blogspot.com.”

P.S. Conex acestui subiect, menționăm faptul că echipa redacțională a revistei cultural-artistice Jazzup caută colaboratori – fotografi, designeri și/sau autori de articole. A se (re)vedea notița anterioară – Noul sit al revistei studențești de cultură și artă Jazzup – apărută pe blog-ul FII Student.

Publicat în eveniment, initiative. Etichete: , , , , , , , , . Comentarii închise la Cultural ID pune amprenta pe cultură
%d blogeri au apreciat: