uaic.ro: cel mai bun sit Web universitar din România, dezvoltat de absolvenții FII

Conform clasamentului realizat pe organizația Webometrics, situl Web al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași se află pe poziția 580 în topul mondial și pe locul 258 în Europa, ocupând prima poziție din România.

Menționăm cu mândrie că versiunea actuală a fost concepută în anul 2006 de doi dintre absolvenții – și angajații – facultății noastre: Marta Gîrdea și Sergiu Dumitriu. Actulmente, ei își desfășoară programul de pregătire doctorală în Franța.

De asemenea, interfața Web – incluzând arhitectura informațională și designul vizual inițial – a fost proiectată de absolventul Adrian Mironescu.

Platforma colaborativă utilizată – aceeași ca a sitului Facultății de Informatică – este XWiki, o soluție Web enterprise disponibilă în regim open source la care o parte dintre (foștii sau actualii) studenți ai facultății au contribuit sau continuă să contribuie ca dezvoltatori.

Situl UAIC în cadrul clasamentului Webometrics

Situl UAIC în cadrul clasamentului Webometrics

Alte amănunte referitoare la realizarea acestei evaluări pot fi parcurse pe situl UAIC.

3 răspunsuri to “uaic.ro: cel mai bun sit Web universitar din România, dezvoltat de absolvenții FII”

 1. Irina Grosu Says:

  Felicitari !

 2. Cosmin Says:

  As adauga ca printre criteriile clasamentului se numara cantitatea de informatii (in numar de pagini) si vizibilitatea masurata prin link-uri externe. Atat structurarea informatiilor, cat si permanenta actualizare, dezvoltare si promovare a sitului sunt factori de care se ocupa departamentul MEDIA si care au contribuit la clasarea pe primul loc. Doar o precizare 😀

 3. Adrian Mironescu Says:

  Multumim pentru mentionare! 🙂
  @Cosmin Ma bucur ca ati avut grija de continut si l-ati promovat. De multe site-uri, dupa ce sunt facute, nu prea mai are cine sa se ocupe. Keep up the good work!


Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: