Premii obținute de studenții FII la CNIV și StudIT 2009

Vlad Manea și Sergiu Hriscu, studenți la Facultatea de Informatică din Iași

Vlad Manea și Sergiu Hriscu, studenți la Facultatea de Informatică din Iași

Echipa formată din studenții Mihai-Vlad Constantinescu și Sergiu-Silviu Hriscu, ambii din anul I, a obținut Premiul de Excelență pentru lucrarea MouseArtist – realizată sub îndrumarea profesorilor Emanuela Cerchez și Marinel Șerban de la Liceul de Informatică din Iași și prezentată în cadrul Conferinței Naționale de Învățământ Virtual – CNIV 2009. Acest eveniment, ajuns la ediția a șaptea, s-a desfășurat la Iași între 30 octombrie și 1 noiembrie. Comunitatea din jurul MouseArtist este formată atât din utilizatori experimentați, cât și din începători. Pentru aceștia din urmă, situl permite adăugarea de tutoriale de către membrii cu experiență. În urma consultării acestor materiale educaționale, cei de la început de drum pot experimenta tehnici și metode cu aplicație în grafica publicitară. A doua componentă pe care MouseArtist o oferă utilizatorilor o constituie concursurile de materiale publicitare pe teme bine stabilite. Concursurile se desfășoară într-un format care permite comunității să se implice: utilizatorii publică materialele realizate și votează cele care aparțin altor membri. În cadrul unui astfel de concurs organizat pe platforma MouseArtist, a fost desemnat afișul oficial pentru Concursul Național de Informatică „Urmașii lui Moisil”, desfășurat în aprilie 2009.


Tot în cadrul CNIV, studentului Vlad Manea (anul II) i s-a conferit Premiul de Excelență pentru aplicația Web Arhiva Educațională .campion. Proiectul .campion este un program de pregătire în informatică demarat în 2002 de profesorii Emanuela Cerchez și Marinel Șerban, implicați în selecția Lotului Național de Informatică, cărora li s-au alăturat din ce în ce mai mulți profesori și studenți, foști olimpici la informatică. Arhiva educațională .campion, lansată pe 23 septembrie 2009, reprezintă o colecție de resurse educaționale venită în sprijinul elevilor și profesorilor din întreaga țară la disciplina Informatică studiată la liceu. De la data lansării, peste 700 de concurenți au trimis peste 6000 de soluții la cele peste 800 de probleme, demonstrând că în jurul proiectului există deja o comunitate activă.

Pentru alte detalii, se poate consulta lista premiilor CNIV 2009 (document PDF).

Aceiași studenți au participat cu lucrări și la concursul StudIT, organizat de Asociația Studenților în Științe Exacte din Universitatea de Vest din Timișoara. Competiția a avut loc între 13 și 15 noiembrie.

Vlad Manea prezentându-și proiectul Web

Vlad Manea prezentându-și proiectul Web

Studentul Vlad Manea a obținut premiul II, iar echipei compuse din Sergiu-Silviu Hriscu și Mihai-Vlad Constantinescu i s-a acordat mențiune. Felicitări și mult succes pe viitor!

2 răspunsuri to “Premii obținute de studenții FII la CNIV și StudIT 2009”

  1. Rafael Says:

    V. Manea, esti mirific, nu ai liniste pana nu obtii toate premiile;)) succes in continuare tuturor.

  2. Retrospectiva anului 2009 « FII Student Says:

    […] Premii obținute de studenții FII la CNIV și StudIT 2009 […]


Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: