Alte clasări meritorii ale studenților FII la CLEF 2009

Sigla Facultății de Informatică din IașiCele de mai jos descriu alte rezultate obținute de studenții Facultății de Informatică în cadrul competiției Cross Language Evaluation Forum – CLEF 2009.

Astfel, studenții din anul al treilea Emanuela Boros și George Roșca s-au clasat pe locul II la secțiunea RobotVision din 7 grupuri – detalii privind soluția dezvoltată de studenții noștri. Conform celor afirmate de coordonatorul lor, profesorul Adrian Iftene, „rezultatul este foarte bun ținând cont de faptul că e prima noastră participare și am concurat cu grupuri cu o mare experiență în domeniu (grupuri de cercetare care au ca obiect principal al activității prelucrarea de imagini și de video)”.

Un alt rezultat notabil este cel obținut de Mihai Sterpu și Rareș Turliuc, ambii din anul III, în ceea ce privește participarea la Question Answering în cadrul secțiunii ResPubliQA pentru limba engleză. Ajutați de grupul de procesare a limbajului natural din facultate, s-au clasat pe locul III din 7 grupuri pe limba engleză și pe locul IV din cele 11 grupuri în clasamentul pe toate limbile implicate în competiție – detalii referitoare la clasament (document PDF).

De asemenea, puteți parcurge întreg programul workshop-ului CLEF 2009 și rezultatele anunțate anterior.

Felicitări tuturor!

Publicat în concurs, echipa, FII. Etichete: , , , , , , , , , , . Comentarii închise la Alte clasări meritorii ale studenților FII la CLEF 2009
%d blogeri au apreciat: