FII în grupul Microsoft Student Partners

Via Oana Nițu (Microsoft Student Partners Team Leader):

„Vouă, studenților din anul I și celor care încă nu ne-au cunoscut, vă spunem: Salut!

Microsoft în FII? Ce, cum, unde?!Microsoft Student Partners la Facultatea de Informatică din Iași
Întâi de toate, eu sunt Oana și sunt Microsoft Student Partners Team Leader în Facultatea de Informatică. Ca mine mai sunt în echipa Microsoft din FII încă 7 studenți pasionați de tehnologie (și nu numai), întrucât pentru majoritatea din noi MSP este una dintre alegerile pe care le oferă mediul academic actual. O parte suntem membri activi și în ASII – Asociația Studenților Informaticieni Ieșeni, câțiva din noi și-au început propria afacere ca urmare a avantajelor oferite de statutul de membru în comunitatea Microsoft sau își continuă ascensiunea în corporație.

Suntem cu preponderență studenți în anul 3 – Sonia Bogos (beneficiară a unei burse Erasmus în Franța), Alin Alexandru, Cătălin-Gheorghiță Bordianu, Tudor Cristea și cu mine – sau la master: Daniel Păsăilă (actualmente în Franța), Gabriel Policiuc (în prezent în Germania) și Sorin Damian. Toți putem fi găsiți la o adresă de mail de forma prenume.nume@student-partners.com ori de câte ori aveți nevoie de noi pe probleme de consultanță și nu numai.

Ce este Microsoft Student Partners?

Oficial, reprezintă un program la nivel mondial sub egida Microsoft, ce recunoaște și evidențiază unii dintre cei mai talentați studenți pentru modul în care se implică și pentru rezultatele obținute în programe academice Microsoft. Programul este centrat pe accesul la tehnologie și utilizare, inovație și schimb de experiență între mediul academic și industrie și – la fel ca Imagine Cup sau MSDN Academic Alliance (software gratuit licențiat Microsoft pentru voi, ca studenți) –, este disponibil global, dar are puternice trăsături locale.

Pentru detalii legate de modul în care programul este implementat în lume, se poate vizita www.student-partners.com.

Prezentare susținută de studentul Alin Alexandru în cadrul unui eveniment MSP organizat în facultate

O prezentare susținută de studentul Alin Alexandru în cadrul unui eveniment MSP organizat în facultate

În România există peste 50 membri în 9 echipe de Microsoft Student Partners în București, Cluj, Iași și Timișoara, ce activează în principalele universități ale României, printre care și a noastră, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”. Pe situl nostru – www.studentclub.ro – vă ținem la curent cu activitatea echipelor și oferim informații complete despre programul MSDNAA, inclusiv o mulțime de blog-uri interesante, noutăți din domeniul IT, precum și un forum pe care veți primi cu siguranță ajutor dacă întâmpinați probleme.

Activități: Ținem prezentări de tehnologii pe parcursul anului universitar, oferim consultanță și software gratuit licențiat prin intermediul programului MSDNA Academic Alliance sau organizăm și susținem laboratoare pe platformele Microsoft.

Interesat?

Anual, noi membri sunt primiți în echipă, pe baza activității din cadrul laboratoarelor MSP sau a unui interviu. Participarea în program este pe bază de voluntariat, ceea ce ne definește fiind pasiunea pentru tehnologie. Beneficiile sunt de natură profesională – acesta este un program ce contribuie la formarea tehnologică – și de natură emoțională – cei mai mulți dintre colegii participanți leagă prietenii pe perioada participării cu ceilalți colegi. De asemenea, există o serie de evenimente anuale – e.g., Community Bootcamp pentru studenții parteneri, membri ai programului MVP (Microsoft Most Valuable Professionals) și alți invitați speciali din comunitățile de studenți și de profesioniști – și unele avantaje materiale: subscripții MSDN Premium (tot ce înseamnă software Microsoft), voucher-e pentru certificări Microsoft etc. cu care încercăm să recunoaștem contribuțiile membrilor acestui program.

Microsoft Student Partners: Oana Nițu și Tudor Cristea
Sunt multe lucruri de spus despre program în general, eu o consider o lume în sine, foarte cool. Ceea ce contează este experiența personală pe care o câștigi la final. Ce înveți, cine devii, cine îți vor fi prietenii apropiați, pe cine vei cunoaște la Microsoft, cine se va uita impresionat la CV-ul tău.

Contactează-ne!

Dacă te interesează să ni te alături, mai jos sunt modalitățile pentru un prim contact. Te invităm să iei inițiativa!

E-mail: oana.nitu AT student-partners.com, microsoft AT info.uaic.ro
Telefon: 0749 237 992
Locație: C214, parter, ultima cameră pe dreapta. 

Alte detalii pe situl nostru la ms.info.uaic.ro.

Mult succes!”

Reclame

2 răspunsuri to “FII în grupul Microsoft Student Partners”

  1. Twitted by fiistudent Says:

    […] This post was Twitted by fiistudent […]


Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat asta: