Studentul Andrei Petraru în primii 10 la CM de para-ciclism Bogogno 2009

Echipa României de para-ciclism a obținut o medalie de aur și una de argint la Campionatul mondial de para-ciclism pe șosea Bogogno 2009.

E. Novak, A. Petraru, K. Novak

E. Novak, A. Petraru, K. Novak

Ambele medalii au fost câștigate de Eduard Novak la clasa LC2 – aur la fond și argint la contratimp, devenind primul ciclist roman care va purta tricoul UCI de campion mondial supranumit și tricoul curcubeu (rainbow jersey). De asemenea, Eduard a obținut medalia de argint la proba de contratimp individual, fiind învins de spaniolul Roberto Alcaide cu puțin peste 3 secunde pe distanța de 19.4 km.

Andrei Petraru – studentul facultății noastre – a participat la competiția clasei CP2 rezervată tricicletelor, clasându-se pe locul 10 în proba de contratimp pe distanța de 9.7 km și pe poziția 8 în proba de fond 29.1 km.

Andrei Petraru la startul cursei de fond 29,1 km clasa CP2

Andrei Petraru la startul cursei de fond 29,1 km clasa CP2

Tandemul României format din Csaba Butu și Florin Saveliu (pilot) s-a clasat pe poziția 29 la contratimp, iar în proba de fond a fost prins cu un tur din urma din pricina unor probleme tehnice – a sărit transmisia.

Dorel Ungurean a concurat la clasa HC B pe un handbike, vehicul cu 3 roti propulsat cu ajutorul bratelor și/sau trunchiului. Acesta a ocupat poziția 22 la proba de contratimp și a fost ajuns cu un tur din urmă la proba de fond.

Următoarea competiție va fi Campionatul Mondial de para-ciclism pe pistă Manchester 2009 care va avea loc la începutul lunii noiembrie. Competiția este rezervata bicicletelor și tandemurilor.

Ii felicităm pe sportivii români, în special pe studentul nostru Andrei Petraru, și le dorim mult succes pe viitor!

2 răspunsuri to “Studentul Andrei Petraru în primii 10 la CM de para-ciclism Bogogno 2009”

  1. Alecsandru Says:

    Sincere felicitari!

  2. FII la deschidere: structura și inaugurarea noului an universitar « FII Student Says:

    […] Studentul Andrei Petraru în primii 10 la CM de para-ciclism Bogogno 2009 […]


Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: