Google Summer of Code 2009

Via Sergiu Dumitriu (participant și mentor în cadrul competiției Google Summer of Code):
Așa cum unii s-au obișnuit deja, Google organizează și sponsorizează și anul acesta, pentru a V-a dată, Google Summer of Code, cea mai bună oportunitate pentru studenții de oriunde de a câștiga experiență și de a lua contact cu lumea FLOSS (Open Source & Free Software).

Google Summer of Code 2009

Google Summer of Code 2009

150 de organizații de renume – printre care se numără Apache Software Foundation, Blender, Debian, Eclipse Foundation, Fedora, GCC, Gentoo, GNU, GNOME, KDE, Linux Foundation, Mozilla, Inkskape, MySQL, Perl, PHP, Python, Subversion, Ubuntu, Wikimedia Foundation, WordPress – propun studenților proiecte din cele mai variate domenii, de la aplicații pentru desktop, pentru Web sau pentru dispozitive mobile, pana la subiecte de cercetare din domeniul ingineriei software, al matematicii sau al bioinformaticii.

Summer of Code nu este doar o competiție, ci reprezintă o experiență deosebită. Participarea la un proiect open source poate aduce, pe lângă aptitudini tehnice importante și recunoașterea ca și contribuitor, ocazia de a colabora cu studenți și mentori din lumea întreagă, mulți dintre aceștia fiind nume importante în software development (Linus Torvalds, Chris DiBona, Karl Fogel, Vincent Massol, Miguel de Icaza etc.). Studenții pot învăța ce înseamnă dezvoltarea profesionistă de software: version control, code review, test driven development, continuous integration, project management, dar își vor dezvolta și foarte importantele social skills ce intervin în orice proiect de anvergură: community management, reputation-based communities, communication.

In plus, Google recompensează proiectele reușite cu suma de 4500$ (în istoria GSoC, mai mult de 80% din aproape 2400 de studenți participanți și-au încheiat proiectele cu succes).

Perioada de înscriere este 23 martie—3 aprilie. Înainte de-a te decide asupra proiectelor la care ai dori să contribui, profită de timpul disponibil pentru a contacta organizațiile participante, a discuta cu dezvoltatorii viziunea ta asupra proiectelor care ți-au trezit interesul sau a le aduce la cunoștință propriile propuneri de proiecte pe care le consideri utile pentru comunitate.

Mai multe informații despre Google Summer of Code se găsesc pe situl oficial: http://socghop.appspot.com.

Mult succes!

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: