FII la master (promo)

După cum deja se cunoaşte, facultatea noastră propune patru specializări în cadrul programului de masterat cu o durată de 2 ani. Cronologic, au fost înfiinţate de-a lungul anilor următoarele specializări:

 • Sisteme Distribuite
 • Inteligenţă Arficială şi Lingvistică Computaţională
 • Optimizare Computaţională
 • Ingineria Sistemelor Software

Noile planuri de învăţămînt au în vedere un număr de 6 cursuri generale, care vor fi susţinute la toate specializările. Ne-am gîndit la o paletă de discipline menite a oferi informaţii mai profunde în ceea ce priveşte diverse aspecte ale informaticii sau să contureze domenii de interes noi:

 • Tehnici Avansate de Ingineria Programării
 • Dezvoltarea Aplicaţiilor Web
 • Tehnologii Java
 • Inteligenţă Artificială Avansată
 • Cercetări Operaţionale
 • Managementul Proiectelor

Fiecare program de master va pune la dispoziţie, de asemenea, cursuri de specializare specifice – unele dintre acestea fiind realizate în colaborare cu industria pe baza parteneriatelor noastre cu diverse companii software.
Pentru absolvenţii promoţei de 3 ani de studiu (Bologna) sunt disponibile 90 de locuri finanţate de la buget. Absolvenţilor promoţilor de 4 sau 5 ani le sunt alocate 50 de locuri finanţate de la buget. De asemenea, există disponibile 50 de locuri cu taxă. Condiţia de admitere o reprezintă media ECTS a anilor de studii din facultate.
Pentru alte detalii, a se vedea prezentarea de mai jos:

De asemenea, sîmbătă 10 mai va avea loc Salonul Ofertelor de Masterat, desfăşurat în Sala Paşilor Pierduţi a Universităţii. Lenuţa Alboaie şi Adrian Iftene vor fi prezenţi în intervalul 10-14h pentru a oferi informaţii tuturor celor interesaţi.
Sperăm că oferta de masterat este atractivă pentru cît mai mulţi dintre voi. Nu rămîne decît să va urăm succes!

Reclame

4 răspunsuri to “FII la master (promo)”

 1. Informatica: vocaţie, participare şi creativitate | alege Facultatea Says:

  […] Referitor la planul de învăţământ, nici nu se poate compara; din cele de mai sus, se poate deduce că lipseau cursurile privitoare la programare C++, Java, reţele de calculatoare, tehnologii Web, .NET, criptografie etc. – discipline consacrate deja acum, unele dintre ele fiind predate în premieră în România. Actualmente, cred că suntem mult mai aproape de ceea ce se cere la nivel internaţional, în privinţa Computer Science. Anual, revizuim oferta de cursuri opţionale, iar la fiecare 2-3 ani întreg planul de învăţământ. Un alt exemplu este cel referitor la noua structură a celor patru mastere. […]

 2. FII la master (14-20 iulie) « FII Student Says:

  […] De interes poate fi si insemnarea Fii la master (promo). […]

 3. Mihai Says:

  Care a fost ultima medie de la buget, la fiecare dintre specializari?

 4. busaco Says:

  Pentru informatiile din anul trecut (desi nu sint concludente, din moment ce in acest an au absolvit doua generatii), se poate consulta http://thor.info.uaic.ro/~mbalta/rezultate_web/


Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat asta: